Функцията Adwords In-Market Audiences вече и в Search мрежата

На неотдавнашното си събитие Marketing Next 2017, Google обяви, че функцията, която досега е била достъпна само в дисплейната мрежа, ще стане незадължителна функция и за рекламите в мрежата за търсене.

За тези, които не са запознати с насочването на аудиторията на пазара, това Ви дава възможност да насочите и да наддавате на потребители, които са близо до закупуването на продукти или услуги, които предлагате.

Аудиторията се основава на предишната активност на потребителите и поведението им в реално време, тъй като анализира трилиони заявки за търсене и активност в милиони уебсайтове. Тази опция понастоящем е налице само за кампании в дисплейната мрежа и в YouTube.

Какво представляват аудиториите за търсене в търсачката?

Аудиториите на пазара са предназначени за рекламодатели, които са съсредоточени върху получаването на реализации от потребителите, които най-вероятно ще направят покупка. Можете да използвате аудитории на пазара, за да намерите потенциални клиенти, които са на пазара; това означава, че те активно обмислят да закупят услуга или продукт като тези, които предлагате.

Това е продукт, който се намира от 2013 г. насам в дисплейната мрежа на Google, и те са налице за кампании TrueView в YouTube, но то е обявено само за кампании в Search в Google Marketing Next 2017.

Понастоящем има 19 основни категории (вижте по-долу) и всяка от тях има подкатегории.

Пример: Автомобили и превозни средства има подкатегории за Авточасти и аксесоари, Автоматични ремонти и поддръжка, Моторни превозни средства и Превозни средства (Други) и всичките четири от тях имат подкатегории.

Облекло & Аксесоари

Автомобили и превозни средства

Бебешки и детски продукти

Красота продукти и услуги

Бизнес услуги

Компютри и периферия

Потребителска електроника

Услуги за запознанства

образование

Наемане на работа

Билети за събития

Финансови услуги

Подаръци и поводи

Дом и Градина

Недвижим имот

Софтуер

Спорт и фитнес

Telecom

пътуване

Както можете да видите, това ще отвори нов свят и ще можете да достигнете до потребители, които вече търсят продуктите и услугите, които предлагате.

Как работи?

Google използва примера на дилъра на автомобили, за да покаже как аудиториите за търсене в търсачката могат да работят …

„Например, ако сте дилър на автомобили, можете да увеличите обхвата си сред потребителите, които вече са търсили“ SUV с най-добър пробег на газ „и“ просторни SUV „. Аудиторията на пазара използва силата на машинното обучение, за да разбере по-добре намеренията за покупка. Тя анализира трилиони заявки за търсене и активност в милиони уебсайтове, за да разбере кога хората са наблизо да купуват и подреждат реклами, които ще бъдат по-подходящи и интересни за тях. „(Inside Adwords, 2017)

Понастоящем има повече от дузина категории, от които да избирате в AdWords, за да ви помогне да насочвате към потребителя, който е най-важен за вас. Това включва всичко от облекло, образование, финансови услуги и др.

Използвайте го заедно с подобни аудитории (нови) и ремаркетинг (връщащи се)

Сега имате повече възможности от всякога да насочите хората, които са най-важни за вас и вашите цели. Можете да използвате подобни аудитории, аудитории на пазара и списъци за ремаркетинг, за да насочите подходящите хора към инвестицията си.

За да насочвате към нови посетители, подобна аудитория в пазарната мрежа може да бъде използвана, за да ви помогне да фокусирате бюджета си върху придобиването на нови клиенти.

Можете да използвате списъци за ремаркетинг, за да се съсредоточите върху Вашите Връщащи се посетители и съществуващата клиентска база чрез съответствието на клиентите.

Източник: http://ppchubbub.com/google/audiences/google-in-market-audiences-for-search/