Ролята на пренасочването в бизнес растежа

 

 

Какво е пренасочването?

 

Retargeting е форма на онлайн рекламиране, която използва реклами, за да запази марката Ви видима дори след като потребителят напусне уебсайта Ви. Това е идеалният начин да си върнете последните посетители на уебсайта и да ги определите, за да извършите действие: „регистрирайте се за специални оферти и бюлетини или направете покупка“.

 

Как работи?

 

Retargeting е технология, базирана на „бисквитки“, която използва обикновен JavaScript код, за да „следва“ анонимно аудиторията Ви в мрежата.

Този код създава списък с хора, които посещават сайта Ви, като поставят в браузъра си анонимни „бисквитки“ за пренасочване. Този списък позволява на продавачите от повторно насочване да показват реклами за повторно насочване на потенциални клиенти, докато посещават други сайтове.

Въз основа на интересите на потребителя, персонализираните и насочени реклами могат да бъдат поставени стратегически в опит да привлекат потребителя обратно към уеб сайта на фирмата Ви.

 

 

Защо подобряването на пренасочването увеличава процента на реализация?

 

Почти всички онлайн купувачи когато посещават даден уебсайт за първи път напускат без конвертиране. Целта на пренасочването е да върне 98% и да ги убеди да станат клиенти. Предимството на пренасочването се състои в това, че е подходящо за вашата аудитория: съобщенията ще се предоставят само на хора, които вече знаят за вашата марка и продуктите или услугите, които предлагате. С други думи, пренасочването помага да общувате по-ефективно с аудиторията си и това може да ви донесе подобрен процент на реализация.

 

Как да използваме пренасочването, за да подпомогнем растежа на бизнеса?

 

Комбинацията от добра марка и повторение с пренасочване може наистина да помогне за увеличаване на реализациите и подобряване на процента на кликванията. Ето няколко трика, за да подобрите потенциала си за пренасочване:

 

  • Апликации за изскачащи прозорци

Динамичен начин да печелите абонати. Когато потребителите са активни на уебсайта Ви, изскачащ прозорец може да ги убеди да се абонират за вашия бюлетин. Той държи перспективите ви ангажирани и ги кара да се включат в списъка ви с имейли. След като получите имейла, можете да предложите някои продукти и отстъпки в имейла за потвърждение.

 

  • Споделете своите бестселъри на клиентите

Вече знаете продуктите, които са най-популярни в сайта Ви – вашите бестселъри. Защо да не използваме тази информация? Насочвайте съществуващите си клиенти и споделяйте своите бестселъри с повторно насочване, това е добра стратегия за увеличаване на продажбите на най-продаваните и гарантиране на оптимална производителност за тези продукти.

 

  • Кръстосана продажба на настоящи клиенти

Повторното насочване може да бъде ефективно и когато става дума за съществуващи клиенти. Ако клиент направи покупка от уебсайта Ви, можете да препоръчате продукти, които го допълват. Например, ако потребителят закупи чифт ръкавици, препоръчваме да се придружават с шал или шапка.

 

  • Насочете клиентите, които напускат пазарската си кошница

Според проучване на Wishpond, 26% от потребителите, които изоставят своята кошница, са убедени да направят покупка, използвайки тази тактика. Тези клиенти са почти на ръба на купуването и се нуждаят от малко натискане. Можете да опитате да предлагате отстъпка или безплатна доставка, за да ги убедите да завършат процеса на плащане.

 

  • Повторно насочване на поведението, за да привлече повече клиенти

Повторното насочване по поведение е метод, използван от специалистите по маркетинг за изпращане на задействани имейли до потребителите въз основа на тяхното поведение при сърфиране. Тя позволява на рекламодателите да тестват различни целеви страници до потенциалните си клиенти в цялата фуния за продажби, да поддържат връзка с потенциални клиенти и да изграждат осведоменост за марката.

 

 

Повторното насочване е един от най-ефективните начини за насочване на потребителя към даден момент с дадено съобщение. Така че го направете част от вашата дигитална маркетингова стратегия и гледайте как тя увеличава продажбите, подобрява възвръщаемостта на инвестициите и създава реализации за вас!