Развитието на influence маркетин-ът в Instagram

 

Instagram тотално се утвърди като най-голям канал за маркетинг на влиянието през 2017 г.

Маркетинговата платформа за анализи и социални медии съобщи, че броят на постовете от инфлуенсъри в Instagram почти се е удвоил (до малко над 1,5 милиона поста) в световен мащаб между 2016 и 2017 г.

 

 

 

Данните също така разкриха, че спонсорираните постове на Instagram генерират около 1 милиард долара глобално само за 2017 година. Това е средно около 682 долара на пост.

Както разбира всеки маркетингов стратег в социалните медии, успешните постове за влияние не са свързани с достигането до масова аудитория, а за насочването към потребителите на базата на последователите на влиятелите. С други думи, всичко е до добра сегментация и насочване.

Бизнетът да бъдеш влиятел в Instagram е предимно за младите. Огромното мнозинство от влиятелите в Instagram – почти три четвърти – попадат във възрастовия диапазон от 18 до 34 години. И тези на възраст между 18 и 24 са 42% от тях.

Освен това влиятелите са преобладаващо жени – около 84% от цялото.

Това може да обясни защо двете водещи индустрии, които си партнираха с влиятели на Instagram, бяха секторът на модата и аксесоарите, следвани от козметичната индустрия. Всъщност една четвърт от всички спонсорирани постове на Instagram са за модни аксесоари.

Междувременно eMarketer изчислява, че броят на потребителите на Instagram в САЩ ще достигне 96,3 милиона през тази година. До 2021 г. тази цифра ще се увеличи до 118,1 милиона.

 

Инстаграм маркетинг – изграждане на вашата аудитория

Има два различни начина за подход към маркетинга в Instagram.

Първият вариант за маркетинг в Instagram е изграждането на популярност от ваша страна – достигане на много последователи, а втората – чрез маркетинга на влиянието в Instagram.

Самостоятелно изграждане на последователи  – инструменти за изграждане на вашата Instagram аудитория

Има няколко начина органично да се спечелят последователи в Instagram. Например, с помощта на инструмент като Webstagram или IconoSquare, можете да откриете най-добрите хештагове за вашата конкретна ниша. След това ги използвайте селективно в публикациите си, за да можете да достигнете до подходящите хора, които се интересуват от нея.

Друга тактика за маркетинг в Instagram е да се уверите, че публикувате в подходящите дни и в оптималното време. С помощта на Iconosquare можете да откриете точните времена, през които сте най-ангажирани и да разберете кои са най-идеалните времена за публикуване. Това е чудесен инструмент за започване на маркетингът в Instagram.

Но има и друга стратегия, която изглежда сякаш работи все повече през последните години.

Изграждане на последователсвто чрез Instagram Influencer Marketing

Използвайки маркетинга на влиянието в Instagram, можете да използвате някой популярен в Instagram в нишата, която Ви интересува и да го накарате да сподели някой Ваш пост пост – по този начин можете потенциално да получите десетки хиляди последователи и потенциални клиенти почти веднага. Ето защо маркетингът на влиянието в Instagram се разширява – ще имате хиляди потенциални клиенти, които гледат вашите продукти, и те вероятно ще секонвертират, тъй като те така или иначе вече имат достатъчно доверие на инфлуенсърите, за да ги следват. Представете си какво може да направи това за растежа на вашия магазин за електронна търговия!

Boxed Water използва маркетингa на влиянието в Instagram за поркламиране на своята филантропска инициатива – проектът ReTree. Те поискаха от инфлуенсърите да публикуват снимки с hashtag #ReTree, а за всяка публикация с тази марка, Boxed Water ще засади две дървета.

Само месец след пускането им, те генерираха над 2600 публикации с # hashtag #ReTree

Като се имат предвид доказаните успехи на Instagram Influencers за маркови и маркетингови цели и фактът, че броят на потребителите непрекъснато се разраства, 2018 изглежда като подходяща година, за да се опита. Свържете се с влиятелите и започнете!