Криптовалути и Бьорк

Исландската музикална звезда Bjork си партнира с британската стартираща компания Blockpool поставяйки по този начин темата за технологията в сърцето на деветия си студиен албум „Utopia“, който излезе на 24 ноември.

Певицата-композитор е известна с експерименталния си подход към почти всичко, така че не е изненадващо, че сега работи върху въвеждането на криптовалутите в музикалния бизнес. Тя позволява на феновете си да купуват новия албум с крипто и освен това подарява определена цифрова сума при купуването му.

Всеки, който купува предстоящия албум Utopia, ще получи 100 Audiocoins – двугодишната крипто валута, първоначално предназначена за музикалната индустрия (която в момента струва около $ 0.19) и ще има шанса да спечели повече заедно с други „крипто награди“ като взаимодейства с Bjork онлайн или чрез присъствие на нейните концерти. Още не е ясно как ще се развие тази работа, но проектът има потенциала да направи огромни крачки в привеждането на идеята за криптопреходност за масите.

Криптовалутите в момента набират популярност сред много известни личности. Дотолкова, че Комисията за ценни книжа и борси в САЩ издаде предупреждение на знаменитостите за първоначалните предлагания на монети без правилното разкриване на информация