Каква е стойността на платената реклама във Facebook?

Facebook се превърна в една от най-големите възможности за рекламиране и в ценен инструмент за маркетинг на социални медии за всякакви видове бизнес, тъй като има толкова много капацитета за огромно изложение.

Бизнесите, които искат маркетинг в социалните медии, успехи в подобрение на тяхната онлайн експозиция, както и в техните продажби трябва определено да обмислят реклама във Facebook.

И така, какви са реалните ползи от рекламата във Facebook?

 

  1. Достъпна реклама:

 

Рекламирането във Facebook често може да бъде по-достъпно и ефективно, от рекламирането в мрежата за търсене Google Adwords. Рекламните нива са по-ниски в сравнение с повечето онлайн реклами, а получените резултати правят тези цени още по-достъпни.

 

– Средната цена на кликване (CPC) е около $ 0.35 в световен мащаб и около $ 0.25 в САЩ

– Средната цена на дребно е $ 0.23 в САЩ

– Средната цена за инсталиране на приложението е $ 2.74 в САЩ

– Цената за хиляда (CPM) е под $ 5 за 1000 импресии, понастоящем най-евтината!

 

 

 

Важно е да се отбележи, че разходите за рекламите Ви ще се определят от различните фактори, взети предвид при създаването му:

 

  • Качество и уместност на рекламите: Когато рейтингът на значимостта на рекламата Ви е висок, Facebook ще показва рекламата Ви повече от рекламите с по-нисък резултат от съответствието и ще плащате по-малко, за да достигнете до повече от целевата си аудитория.

 

  • Разценка на темповете на действие: Ако очакваната скорост на действие е ниска, цената на вашите Facebook обяви ще бъде висока.

 

  • Насочването ви към аудиторията: Към кого насочвате и към колко голяма публика насочвате, ще повлияе на разходите Ви за рекламиране във Това се дължи на нивото на конкуренция, за да достигне определена аудитория. Когато повече специалисти по маркетинг насочват към определени аудитории, става по-скъпо да се достигне до тях.

 

  • Времето на годината: Цената на рекламите Ви ще варира в зависимост от това, кога се показват. Ако рекламата Ви се показва по време на празнични дни като Коледа или Черен петък, цената им ще бъде по-висока от другата чат от годината, тъй като конкуренцията се увеличава много по време на сезоните за почивка.

 

  •  Рекламното разположение: Facebook препоръчва рекламодателите да позволят на Facebook да постави своите реклами в мрежата на Instagram и Audience по същия начин както във Facebook. По този начин, твърди Facebook, може да се намали средната цена на резултата от рекламата Ви.

 

Накратко, разходите за рекламите Ви ще бъдат съобразени с показателите и стратегията, които сте въвели за рекламите си. Вместо фиксирана лихва, разходите ви ще варират в зависимост от това, от което се нуждаете, което е много интересен и достъпен начин да рекламирате – да плащате за това, от което се нуждаете, а не за определен „пакет“!

 

   2. Целеви рекламни кампании:

 

Facebook предлага широк набор от опции за насочване, за да можете да показвате рекламите си по възможно най-ефикасния начин и достигнете ефективно до целевите си аудитории. Опциите за насочване включват:

-Demographics: Местоположение / Езици / Възраст / Пол / Образование / Работа / Връзка Статус / Живот Събития / Политически …

-Interests: Бизнес и индустрия / Развлечения / Семейство и взаимоотношения / Хоби и дейности …

-Behaviors: Покупка поведение / Цифрови дейности / Тенденции в пътуване / Жилищни профили / Благотворителни дарения / Сезонни събития и дейности …

-Connections: Достигнете хора, които имат конкретен вид връзка с вашата страница, приложение или събитие. Това ограничава аудиторията да включва само хора с конкретна връзка, които отговарят и на другите категории насочване, които избирате.

– Remarketing Options: Хората, които са посетили уебсайта Ви / персонализирани списъци с имейли / персонализирани списъци с телефонни номера / персонализирани списъци с потребителски идентификационни номера Facebook.

Всяка опция за насочване Ви позволява да създадете перфектната реклама, насочена към перфектната аудитория, която може да бъде изключително фокусирана, въз основа на много конкретни показатели, ако е необходимо, което е предимство само благодарение на подробната информация, която всеки потребител дава чрез техния профил.

3 – По-широка експозиция на правилната аудитория:

Поради лекотата на поставяне на целеви реклами във Facebook заедно с множество опции за насочване и разходи, адаптирани към нуждите на рекламодателя, много компании имат по-широка експозиция, отколкото дори рекламите в мрежата за търсене, тъй като тези реклами се виждат без да е необходимо търсене.

Броят на активните потребители на Facebook се доближава до 2 милиарда на месец, което осигурява огромна аудитория за тези кампании, дори след насочване на рекламите. Способността на потребителите да споделят реклами разширява още повече тази експозиция, което прави тази форма на маркетинг в социалните медии още по-ефективна.

 

Затова, предвид всички възможности, които предлагат рекламите от Facebook, които ви дават възможност да пригодите рекламите си въз основа на множество показатели, налични само на тази платформа, остава само едно нещо: Какво чакате?