Важността на солидна B2B рекламна кампания

 

Факт е, че Facebook е широко използвана от B2B рекламодателите, за да достигнат до потенциалните си аудитория и клиенти. Общото вярване е, че B2B маркетинг не може да бъде ефективен във Facebook, тъй като това е платформа, използвана предимно от крайните потребители. Но това не е непременно вярно! Всъщност чрез осигуряване на съсредоточена и солидна стратегия, B2B маркетинг може да бъде много успешен и във Фейсбук.

 

Първи неща, от които се нуждаете?

 

Съществуват четири ключови инструмента и задачи, от които ще се нуждаете, за да изградите една ефективна B2B рекламна стратегия за Facebook.

 • Акаунт във Facebook Business Manager
 • Цели на социалната реклама / КПИ
 • Проследяване на реализациите (Facebook Pixel)
 • Креативни активи и предлагания

 

Втората стъпка е да изберете цел на кампанията. Изключително важно е да изберете цел, която е подходяща за Вашата фирма, тъй като тя ще определи опциите, които ще въведете, а аудиторията / насочването.

 

 

Настройката на целта, която изглежда работи най-добре за B2B, работи съвместно с марката за осведоменост / трафик / водещ генерал и реализации. Защо да изберем точно тези цели?

 

Популярността на марката

 • Насочете широка аудитория, която възнамерявате да примамвате с интересно съдържание. Ангажираността с видео и органичното съдържание като публикациите в блогове са чудесни за кампании за осведомяване за марката

Трафик

 • Изпратете трафик на страниците с висока стойност на уебсайта си. Това ще Ви достави клиентите, които най-вероятно ще конвертират.
 • Изпратете трафик на страницата във Facebook. Искате да премахнете междинните стъпки, като намалите броя на докосващите точки между потребителя и действието на стойност за бизнеса си.

Генериране на посещения

 • Можете да зададете дестинацията на рекламата си на страницата за попълване на данни във вашия сайт – направо на въпроса. Рекламата, предлагаща конкретни услуги, насочена към аудитория, която вече знае за какво става дума, може да бъде насочена към страницата за попълване на формуляра, без да трябва да го изпраща на по-информативна страница. Не се страхувайте, обаче, да тествате водещите реклами на Facebook във вашите водещи кампании. Те позволяват на потребителя да попълва водещ формуляр, без да напуска Facebook, а Facebook може да попълва и част от информацията им автоматично.

 

Най-добре е да имате представа как искате гореспомантите да работят заедно предварително, тъй като първите няколко кампании ще бъдат „експериментални“ и ще изискват тестване, анализ, оптимизация и още анализи, за да получите представа за това, което работи за вашия бизнес ,

 

Настройка на рекламите

Има три области на контрол на нивото на рекламните настройки: бюджетиране / офериране, насочване и разположение.

 

 • Бюджетиране / офериране: Ако желаете, бюджетът може да се настрои ежедневно или на база продължителност на живот, въпреки че се препоръчва тестването на дневен бюджет за определен период от време, за да се следи по-добре разходите за кампаниите Ви и да се избегне прекомерното изтичане на средства , Що се отнася до оферирането, препоръчваме да зададете конкретна целева CPA, вместо да позволите на Facebook да намери автоматично целта за реализациите за вас, колкото повече контрол, толкова по-добре, особено във фазата на стартиране. Друг важен аспект е използването на рекламния график
 • Насочване: Тук магията наистина се случва в рекламните кампании на във Facebook. Добро нещо, преди да започнете да мислите за насочването по реклами във Facebook, е да определите какво аудитории вече работят за другите ви платени или органични канали. На нивото на рекламните настройки можете да създадете основните аудитории. Това са тези, които ще насочите, за да намалите размера на аудиторията си въз основа на демографски и психографски данни. Имате стандартно насочване по местоположение, възраст, пол и език. След това можете да добавяте психографско насочване като интереси, поведение и по-подробна демография. Добра стратегия е да тествате рекламни групи с различно насочване по основна аудитория (напр. Записи срещу длъжности), за да определите конкретно какви видове основна аудитория работят най-добре. Персонализираната аудитория ще бъде създадена въз основа на информация като списъците с имейли на клиенти и трафика на уебсайта Ви. В последствие те могат да работят и за ремаркетинг и да създават нови аудитории, докато довеждате потребителите до пътя на продажбите. Погледът към аудиторията е чудесен начин да повишите конкурентоспособността си, тъй като ви позволява да насочвате аудитории, които имат подобен профил с тези, които преди това са преобразували, с други думи, разпространявайте рекламите си в други агенции, ако някоя агенция е била преобразувана по-рано.

 • Разположения: това е частта, в която ще изберете къде искате да се показват рекламите Ви. Facebook има местоположения на самия сайт, както и разположения в Instagram и Audience Network. В зависимост от творческите ви активи, нуждите Ви от безопасност / хигиена на марката и от целите на кампанията Ви, може да искате да се включите или да изключите някоя от тях. По отношение на разположение, изборът е ваш, няма фиксирана стратегия.

 

Заключение

Уверете се, че сте настроили ефикасни, целеви реклами, в случая с B2B, рекламите трябва да бъдат по-подробно ориентирани, отколкото към големия обхват. Професионализмът е това, което искате да отразите. Рекламите с въртележка имат по-добра ефективност и трябва да избягвате реклами с единично изображение, освен ако не създавате такива